Mijn Camper verhuur uit Enschede, Twente, Overijssel, Nederland
info@mijncamperverhuur.nl
Telefoon : 0641821432
Beschikbaarheid Prijs berekenen

Camper verhuur berekenenUitleg camper

Buitenkant

Gas

Gastank is aanwezig. Er zit één aangebroken en een volle gastank bij (afhankelijk van bestemming en weer ivm de kachel).  Gastank van verschillende grootte te verkrijgen bij campingzaken en gasboeren. Bij rijden, de gastank altijd dichtdraaien.

Elektriciteit

Er zit een snoer in de gascabine. Deze is aan te sluiten aan de buitenkant.

Chemisch Toilet

Om de cassette eruit te halen: aan de voor/onderkant zit de cassette vergrendeld

Moet vloeistof in (desinfecterend), paar scheuten is voldoende per keer. Toilet bij gebruik dagelijks legen, omspoelen en cabine even schoonmaken als dat nodig is (bij warm weer gaat het anders stinken). Cassette weer inschuiven en doorschuiven totdat klik hoorbaar is.

Techniek bij gebruik van het chemisch toilet. Voor ‘de plas’ (en dus niet erna) met de handel het ‘gat’ openen. Na het doorspoelen het gat weer sluiten.

Afvoer vuilwatertank

Zit aan de links/achter/onderkant een aftapkraan. Kwart slag draaien om te openen. Of constant open laten staan (ligt eraan waar je staat).  Anders regelmatig de vuilwatertank even legen.

Schoonwatertank  aan linkerzijkant

Dop met sleutel openen en de tank bijvullen totdat de boel eruit stroomt.

Zonnescherm/Luifel

Na 1 meter uitdraaien, de poten aan beide kanten uitklappen en met ondersteuning van de poten de luifel verder uitdraaien (anders buigt het scherm door de assen, vanwege het eigen gewicht.

Binnenkant

Boilerknop

Bij de keuken rechts boven zit de boilerknop. Aanzetten. Rode lichtje gaat branden als er iets aan de hand is. Bijvoorbeeld als de ventilatiepijp is geblokkeerd of er geen toevoer gas. Nu zit er lucht in en dat moet er eerst uit. Stuk of tien keer de knop "aan" schakelen en herhalen. Boiler nog niet gebruiken, na een tijdje is de boiler vol en verwarmt. Dan is het warme water te gebruiken

Kachel

Knop op gewenste stand draaien en indrukken. Hij gaat automatisch ontsteken en houdt zelf op totdat de ontsteking van het gas heeft plaatsgevonden. Linksonder zie je een kijkgaatje. Je ziet het vlammetje dan branden. Uiteraard niet s’avonds vergeten uit te doen.

Vergeet niet de ventilator aan te zetten (gebruik de stand ‘handmatig’). Na gebruik van de kachel altijd weer de ventilator op de neutrale stand zetten

Ventilator

Knop boven aan de rechterkant boven van het aanrecht. Hiermee kun je de ventilatie regelen van de ringverwarming.

Elektrisch circuit bovenzijde ingang/uitgang

Met knop ‘lampje’ zet je het elektrisch circuit aan (binnenverlichting etc..). Met knopje waterkraantje zet je de waterpomp aan. Het knopje test checkt hoeveel de accu van het binnenstroomcircuit en laat ook zien hoe vol de watertank is.

Gaskranen

Onder aanrecht zitten enkele kranen voor het gas. Gaat naar koelkast, boiler en verwarming. Staan allemaal open. Als 1 systeem kapot is (bv gasstel), draai je die dicht, zodat de andere systemen kunnen doorgaan.

Koelkast

Loopt op 12 volt, 220volt en gas.

220v
Op camping en camperplaats altijd op 220v doen. Zet dan de rode knop voor 220v op aan en de groene voor 12v op uit. 220v levert de beste koeling op.

12v
De 12v is te gebruiken tijdens het rijden. Het groene knopje op aan zetten en de rode knop op uit. 12v doet het alleen met draaiende motor.

Gas
Gebruik gas als er geen 220v aanwezig is. Gas nooit gebruiken tijdens het rijden.

Gebruiksaanwijzing op gas: Regulatieknop op Max zetten en ingedrukt houden. Met de rode knop de ontsteking indrukken. Als je de koelkast opent zie je aan de achterkant van de koelkastwand een kijkgaatje. Als het goed is zie je het vlammetje branden. Knop even ingedrukt houden en dan loslaten.

Kooktoestel

Gaspitten met vuur aansteken  ;-)

Watertank onder bank

Bij watergebruik zal je de waterpomp horen. Houdt vanzelf op als je stopt met water tappen. Er zit een kraan om, na gebruik van de camper, het resterende water weg te laten lopen.

Als de watertank leeg is zal het pompje blijven draaien. Dan de hoofdschakelaar op het paneel uitzetten. Het kan ook dat het pompje bij eerste gebruik, of na het vullen van de watertank blijft draaien. Even wat spelen met de waterkraan (aan/uitdraaien) en de hoofdschakelaar uit/aan zetten.

Vergrendeling tijdens het rijden

Vergeet niet om alles te vergrendelen en dicht te doen, als je gaat rijden. Luikjes van deurtjes vergrendelen en alle luikjes en ramen dicht. Is van plastic en zal anders afbreken.

Sleutels

De sleutels zijn

Temperatuurmeter motor

De temperatuurmeter zal bij normaal gebruik om-en-nabij het beginstreep van ‘koud’ staan. Dat wil nog wel eens iets variëren. Bij zwaar gebruik (in de bergen op steile hellingen) zal de temperatuur iets oplopen (maar komt bv nooit verder dan de helft van de meterstand). De temperatuur zakt vanzelf weer bij minder zwaar gebruik. De motor verbruikt niet veel olie. Wel regelmatig de olie controleren.

Bandenspanning

Voor 3.4 bar
Acter 3.4 bar

Controleer de bandenspanning ongeveer 1 keer per week

Beschikbaarheid Camper verhuur

Top